joi, 31 ianuarie 2013

Iaurt de casa

Noua ne place iaurtul si mancam aproape zilnic daca nu natur atunci cu fructe. Recunosc ca in ultimul timp n-am prea facut caci trebuie consumat in maxim 2-3 zile nu ca cel din comert care are un termen de valabilitate mult mai mare, dar cel de casa e mai sanatos, zic eu. Si hai sa incepem.

Ca sa faci iaurt de casa e musai sa ai 2-3 linguri de iaurt, ori din comert ori tot de casa (din cel pregatit anterior). Fierbi laptele si il racesti, nu de tot.. doar asa sa ramana putin caldut, pui doua - trei linguri de lapte caldut peste iaurt si amesteci bine (eu fac iaurt in pahar mare de 400 de g) dupa care umpli paharul cu lapte si amesteci bine, acoperi si il pui pe calorifer sau in apa calduta, si il tii asa vreo 4-5 ore, pana s-a prins bine. Simplu, nu? Si-n plus e delicios si il poti consuma ca atare sau cu fructe de tot felul. Pofta buna! :-)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu