sâmbătă, 25 mai 2013

Tarta cu fructe

O bunatate de tarta, nu mai e altceva de zis despre ea, e pur si simplu delicioasa si o fac de ani de zile, are un aspect dragut, ca un tort, ce mai ..un dulce care merita incercat, iar pretul acceptabil.

Blatul pt tava mare de tarta 
- 3 oua 
- 100 g zahar 
- 100 g faina 
- 25 ml ulei 
- 25 ml apa 
- 1/3 praf de copt 
- 1 lingura cacao 

Mai aveti nevoie de:
- 3 banane
- 5-6 capsuni mai mari
- 250 ml frisca 
- 1 plic tort gelee rosu de la Dr. Oetker
- pt sirop: 1 pahar apa calda, 2 plicuri zahar vanilat

Se bat bine albusurile cu praful de sare. Separat, intr-un vas mai mare, se amesteca galbenusurile cu zaharul, uleiul, apa, faina, praful de copt si lingurile de cacao, apoi se adauga albusurile batute amestecand usor de sus in jos. Se pune compozitia in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se da la cuptor cca 30 de minute la foc mediu, sau pana trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a racit blatul, insiropam bine, asezam feliile de banane si de capsuni (aici puteti folosi ce doriti.. kiwi, piersici sau caise din compot, etc..) dupa care preparam gelatina urmand instructiunile de pe plic, lasati putin sa se raceasca si turnati peste fructe, dupa ce s-a intarit gelatina asezam un strat subtire de frisca, iar apoi ornam dupa preferinte..



Si o poza in sectiune...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu